Hyppää pääsisältöön
Hätätilanteessa soita 112
Logo

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Varkaus

Vaihda paikkakunta
Logo

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Hätätilanteessa soita 112
Hei, kuinka voimme auttaa

Milloin otan yhteyttä?

Ota yhteyttä, kun

Tarvitset kiireellistä hoitoa

Soita 116117 aina, kun tarvitset kiireellistä hoitoa. Numeroon on aina soitettava ennen päivystykseen hakeutumista. Ohjaamme sinut oikeaan hoitopaikkaan ympäri vuorokauden.

Tarvitset hoito-ohjeita tai neuvontaa

Annamme sinulle hoito-ohjeita ja neuvontaa kiireellisiin terveysongelmiin ympäri vuorokauden.

Tarvitset hammashoitoa virka-ajan ulkopuolella

Jos tarvitse kiireellistä hammashoitoa, arkisin virka-aikana saat apua omasta hammashoitolastasi. Viikonloppuisin ja arkipyhinä särkypäivystys Kuopiossa, jonne soittoaika klo 8.00-9.00 puh. 017 174 020. Muina aikoina soita 116117.

Päivystysapu 116117 ei palvele seuraavissa tilanteissa:

- Kiireettömät asiat, kuten kiireetöntä hoitoa vaativat terveysongelmat, laboratoriovastausten tiedustelut, reseptien uusinnat ja pitkittyneet terveysongelmat, jotka eivät ole pahentuneet - Kiireettömissä asioissa saat apua terveysasemaltasi tai sinua hoitavalta poliklinikalta. - Yhteyttä toiseen terveydenhuollon toimipisteeseen ei saada ja tilanne ei vaadi kiireellistä hoitoa tai arviota - Jos ohjaus päivystykseen hakeutumiseen on jo saatu toiselta terveydenhuollon ammattilaiselta tai sinulla on päivystyslähete, voit hakeutua suoraan päivystykseen"

Ethän ota yhteyttä, kun

Asiasi on kiireetön

Kiireettömissä asioissa saat apua terveysasemaltasi tai sinua hoitavalta poliklinikalta. Kiireettömiä asioita ovat mm. kiireetöntä hoitoa vaativat terveysongelmat, laboratoriovastausten tiedustelut, reseptien uusinnat ja pitkittyneet terveysongelmat, jotka eivät ole pahentuneet.

Asiasi koskee omaistiedustelua

Päivystyksessä olevista potilaista voi tiedustella suoraan päivystyksestä.

Et saa yhteyttä toiseen terveydenhuollon toimipisteeseen

Jos tilanteesi ei vaadi kiireellistä hoitoa tai arviota, odotathan rauhassa takaisinsoittoa tai toimipisteen avautumista

Olet jo saanut terveydenhuollon ammattilaiselta ohjauksen hakeutua päivystykseen

Mikäli sinulla on päivystyslähete tai olet saanut toiselta terveydenhuollon ammattilaiselta ohjauksen hakeutua päivystykseen, voit hakeutua suoraan päivystykseen.

Kuinka otan yhteyttä?

Soita numeroon 116117

Päivystysapu 116117 auttaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita

Tekstipalvelu erityisryhmille

Päivystysavun tekstipalvelu on tarkoitettu ainoastaan henkilöille joilla on kuulo- tai puhevamma. Tekstipalvelu avautuu sivun alareunasta. Tekstipalvelun koko Suomeen tuottaa HUS-yhtymä.

Lue lisää

Muita palveluita

Kaikki palvelut